Indul a Játékos logika távoktatás!

Kedves Diák és Szülő!

(jelentkezési űrlap és részletes tájékoztató .pdf-ben a bejegyzés alján)

A február 15-ei héten ismét indul a Játékos logika tanfolyam távoktatásos formában. Továbbra is a gondolkodás- és kreativitásfejlesztés, az agyműves feladatok, rejtvények lesznek fókuszban, azok a feladatok, amikhez nem elég a kitaposott ösvényen haladni, rá kell jönni a trükkre, a csavarra.

Hétről hétre egy feladatsort fogunk kiküldeni a szokásos feladványainkból összeállítva (nyelvi, számolós, bütykölős-építős stb.). Tudjuk, hogy a feladatlap nem online és nem interaktív. Foglalkozásainkon sem használunk „kütyüket”, próbálunk az analóg, kézzel fogható világban maradni (nem tagadva a digitális jártasság előnyeit és fontosságát). Azt gondoljuk – és ez a tanfolyamokon is hitvallásunk –, hogy a gyerekek elég sok időt töltenek az eszközökkel, nem baj, ha van olyan foglalkozás, amikor erre nem kerül sor.

A feladatsor megoldásait (akár kézzel egy papírra leírva) befotózva várjuk vissza minden héten vasárnap estig (e-mailben vagy akár Messenger-üzenetben). Aki minden (vagy majdnem minden) feladatsort visszaküld, eredménytől függetlenül a félév végén egy csokiválogatást kap.

A feladatsorok eredménye alapján zajlik a pontverseny, ennek megfelelően a legjobb tanfolyami diákok szokásosan táblacsoki- és könyvjutalmat kapnak. Az előző félévi legjobb diákok ezúttal is ingyen vehetnek részt a kurzuson.

Korosztálytól függően háromszintű feladatsort állítunk össze: kezdő, haladó és mester szintű.

Minden szerdán megoldásmegbeszélés, játék és logisztori 18 órától az alsósoknak és 18.30-tól a felsősöknek Facebook élő bejelentkezés keretében a LogIQa Stúdió oldalán (regisztráció nélkül is (vissza)nézhető)! (a kurzusban való részvételnek nem feltétele az élő bejelentkezés megtekintése)

Célunk volt az, hogy a szülőket minél kevésbé terheljük, azaz csak a feladatlap eljuttatása (kinyomtatás, vagy akár képernyőn megmutatás) és a megoldások visszajuttatása (befotózás) a feladatuk. De ha a gyermeknek van e-mailcíme (vagy Messenger-fiókja), közvetlenül is kaphatja és visszaküldheti a feladatlapokat. Köszönjük együttműködésüket.

Várjuk (régi-)új diákok csatlakozását is, akik eddig csak megváltozó időbeosztásuk miatt nem tudták beiktatni a logikát a heti órarendjükbe.

Mindenkinek gondolkodásban gazdag, vírusmentes heteket kívánunk!

Ahogy a hagyományos tanfolyamokat, a távoktatást, és a feladatlapot is természetesen ki lehet próbálni egyszer ingyen.

Részletes szülői tájékoztató itt.

Az utolsó, 12.  feladatsort a május 10-ei héten küldöm, az utolsó LogIQa Live május 19-én lesz. A tavaszi szünetben, az április 5-ei héten nem lesz feladatsor.

Jelentkezési lap:

(a jelentkezési lapot csak az új jelentkezőknek kell kitölteni)