2025 Téli LogIQa Tábor

(Ez a téli táborunk. 2025-ös nyári ottalvós táborunkat itt, 2025-ös nyári napközis táborunkat pedig itt találja.)

A téli szünet utolsó napjaiban idén először Téli LogIQa Tábort szervezünk a Bakonyban. Az elmaradhatatlan logikázás mellett a kültéri programok, kirándulások is nagy hangsúlyt kapnak majd.

Fontos: a táborhely befogadókészsége – különösen a nyári táboréhoz képest – erősen korlátos.

Hol?

A tábor helyszíne a Bakony háborítatlan erdőtömbjének közepén fekvő Vinye és az Öregbakony Turistaház. A Magas-Bakonyi Tájvédelmi Körzetben fekvő táborhelytől alig száz méternyire csörgedezik szurdoka mélyén a Cuha-patak, de túratávra van a cseszneki vár, a fenyőfői ősfenyves, könnyen megközelíthető a számos nevezetességet tartogató Zirc és a síéletéről ismert Eplény. A táborhely levegője kiváló, klímája hűvösebb, mint az ország többi területéé, az átlagnál több havas napot számlálnak itt.

Mikor?

Január 2-5., csütörtöktől vasárnapig, négy nap (a téliszünet utolsó napjai). Találkozó csütörtök reggel 7.20-kor a budapesti Déli pályaudvaron, vagy a zánkai/balatonfüredi buszállomásokon. Indulás Budapestről 8.00-kor, Zánkáról 7.35-kor, Balatonfüredről 8.05-kor. Utazás közösségi közlekedéssel (MÁV, Volán). A járművek nem várnak, kérjük, legyenek pontosak, érkezzenek ráhagyással! Érkezés vasárnap a budapesti Déli pályaudvarra 15.59-kor, a balatonfüredi buszállomásra 14.55-kor, Zánkára 15.25-kor.

Mi?

A téli logikatábor célja – a nyárihoz hasonlóan – tartalmas és programokban gazdag szórakozást, kikapcsolódást biztosítani a gyerekek számára, ösztönző közegben (kiemelkedő képességű tanulók között) eltöltött napokat a téli szünet végén, ahol jó hangulatban, játékosan tanulhatnak anélkül, hogy ezt munkának éreznék. Általános, logikai gondolkodás- és kreativitásfejlesztő táborunkba elsősorban az év közbeni tanfolyamok résztvevőit várjuk, de természetesen jöhetnek a 9-17 éves korosztályba tartozó testvérek, barátok, érdeklődők is.

A téli tábor délelőttjeire kültéri programokat szervezünk: kirándulás Csesznekre, Zircre, Eplénybe, vagy a Cuha-patak völgyébe. A kirándulások során a gyerekek megismerkednek a kulturális örökséggel, a természeti környezettel, de a túrák egészségmegőrző hatása sem lebecsülendő.

A délutánok a tanfolyamokról és távoktatásból megismert és ahhoz hasonló típusú feladatokkal, logikai foglalkozásokkal telnek majd. Emellett rejtvényfejtő és táblásjátékversenyek, vetélkedő, társasjátékozás, éjszakai túra és még sok más program vár a gyerekekre. A táborban pontverseny folyik, a legjobbak – ahogy a tanfolyamon – könyv- és csokijutalmak közül választhatnak.

Mennyiért?

A tábor díja 58.900 Ft, ami magában foglalja a szállást, az utazást, az étkezést és a programokat (belépők, eszközök stb.). A szállás két fűtött téglaházban, emeletes ágyas szobákban lesz. Reggeli és uzsonna a szálláson, meleg ebéd és vacsora a közeli étteremben.

A 14 éven felüliektől 2.000 Ft étkezési többlet befizetését kérjük, illetve nekik tanácsoljuk az országbérlet megváltását, ellenkező esetben további 4.000 Ft utazási költséget kérünk tőlük. (ezeket, kérjük, a második részlettel fizessék be)

Az összeget lehet két részletben is fizetni. Az első, 28.900 Ft-os részletet, kérjük, utalással fizessék be, a második részletet további utalással, vagy december 15-ig készpénzben rendezzék.

Fizetési információk:

Első részlet: 28.900 Ft
A kedvezményezett neve: Mózes Krisztián
Számlaszáma: 11773119-00136653
A közlemény rovatba ne felejtsék el beírni a gyermek nevét.

Kikkel?

A résztvevő tanárok, akik közül többen a Mensa HungarIQa tagjai, hosszú évek óta (sokan több, mint tíz éve) működnek közre a nyári logikatáborok és zánkai logikahetek lebonyolításában. Mózes Krisztián tehetséggondozó pedagógus, a LogIQa Stúdió vezetője, a Mensa HungarIQa tehetséggondozási ügyvivője, Farkas Kinga szociológus, Hetei Balázs matematikus, Kiss Mátyás közgazdaságtan- és matematikatanár, Morvai Máté matematikushallgató, valamint „vendégprofesszorok”.

A jelentkezőknek november végén részletes tábori ismertetőt küldünk majd a praktikus tudnivalókkal.

A tábori beharangozó itt tölthető le.

Mindenkit szeretettel várunk!