Rólunk mondták

 

Idézetek hűséges diákok szüleinek véleményeiből

Miután először részt vehettem a Játékos logika bemutató óráján, alig vártam, hogy harmadikos legyen végre a fiam, és becsatlakozhasson ebbe a zseniális szakkörbe. Itt a gyerekek mind a szakkörön, mind a táborban játékosan, jó kedvűen, stresszmentesen, változatos feladatokkal, a barátaikkal együtt “logikáznak”, tornáztatják, tágítják a fejüket, fejlesztik a gondolkodásukat, kreativitásukat, problémamegoldó képességüket. Azóta minden nyáron a logikatáborhoz alakítjuk a családi nyaralásunkat, mert az kihagyhatatlan mindkét fiunknál. (Cecília)

 

Tomi évek óta ragaszkodik a kedd délutáni elfoglaltságához. A suliban is jó hasznát vette a logikán megismert feladatoknak, az osztálytársain is „tesztelt” néhány játékot; nem mellesleg a családot is gyakran szórakoztatja (meg gyötri 🙂 ) a logisztorikkal. (Gabriella)

 

A logika tanfolyamokat mindhárom lányom nagyon élvezte, nagyon sokat segített a strukturált gondolkodás alapjainak kialakításában, a logika fejlesztésében. Ez konkrétan a jegyeken is meglátszott, eredményesen fejlesztette az önálló feladatmegoldást. És nemcsak fejlesztett, inspiráló is volt: a sok-sok játék és a folyamatos pontverseny miatt minden órán igyekeztek ott lenni a lányok, persze az is inspirálta őket, hogy óra végén a jutalom csoki sosem maradt el. Igazi élmény alapú tanulás! (Ildikó)

 

Janka lányomnak nagyon tetszett az egyrészt oldott, de másrészt versenyszellemet is ösztönző oktatás. Nagyon jók és szórakoztatók voltak a feladatok, sokat közülük utána az ebéd közben mi is megpróbáltunk megoldani. Janka fejlődésben mindenképpen nagyon hasznosak voltak az órák és azokat mindenkinek tudom meleg szívvel ajánlani. (Pál)

 

Sajnos egyre kevesebb olyan hely van, ahol józan életszemlélettel teli, igényes és barátságos közegben lehetnek gyermekeink, miközben fejlődnek is. Szerintem a LogIQa-programok ezt nyújtják! Az idő nagy luxus, elpocsékolni gyermekeink idejét pedig pazarlás. A szabadidő értelmes eltöltése, az okosan és másként gondolkodni tudás hasznos képessége óriási lehetőség gyermekeink számára – ráadásul közben életre szóló nagy barátságok is születnek. A legjobb szívvel ajánlom mindenkinek, de előre szólok, hogy függőséget okozhat :). (Gabriella)

 

Andris fiam azt emlegette, hogy logikán nem érezte magát először másnak. (László)

 

Hosszú út vezetett oda, ahol most Áron tart. Sok minden hozzájárult ahhoz, hogy ennyire megszerette a matematikát, és ilyen sikereket ér(t) el. Köztük mindenképpen ott van az iskolai logikatanfolyam, amit 3. osztályban kezdett el, és még akkor is rendszeresen visszajárt, amikor már a Fazekasban tanult. A logikatanfolyamon elsősorban a logikus gondolkodást sajátította el, mindezt játékosan, rengeteg nevetéssel. Szerette az oktatást, a légkört, a jó társaságot. No, és az édességeket, amit jutalomként gyűjtögetett. (Tamara)

 

A logikatanfolyam megtanítja a gyerekeket arra, hogy egy problémát többféle módon is meg lehet közelíteni. Mindezt teszik fiatalos lendülettel, mindig jó hangulatban, könnyedén, egymást inspirálva. Ebben a közegben minden gyerek szeret aktívan gondolkodni és „küzdeni” egy-egy megoldásért. Az én fiam – aki az iskolai rendszerben eléggé szenvedett – évekig járt a tanfolyamokra és a táborokba. Csak ajánlani tudom! (Ágnes)

 

Fiam az első alkalomtól kezdve imádta a tanfolyamot, ahol végre olyanokkal találkozhatott, mint ő maga. Úgy gondolom, hogy ennek is része volt abban, hogy elindult egy úton, melynek hatására később nem egy matematika országos bajnokságot nyert meg. (Zoltán)

 

Úgy láttam, hogy negyedik gyermekünknek, Dominak kifejezetten jó érzéke van a matematikához. Ismerőseink ajánlásra elment kipróbálni a logikatanfolyamot és rögtön megtetszett neki, azóta is kitartóan jár, sőt 11 évesen egyedül (előzetesen ismert barát nélkül) még a táborba is elmerészkedett, és ott is nagyon jól érezte magát. (Kristóf)

 

Marci fiam és barátja, Peti mindig felvillanyozva ült be a logikatanfolyam után a kocsiba, és hazafelé egymás szavába vágva mesélték nekem a különböző logisztorikat és találós kérdéseket, azt várva, hogy majd én (felnőttként) két piros lámpa között rájövök a megfejtésre. Marci a hatosztályos írásbeli felvételi napján ezt mondta: „Anya, volt olyan feladat, amit logika nélkül nem tudtam volna megoldani.” (Krisztina)

 

A tanfolyam vezetőinek rendkívüli felkészültségét dicséri, hogy sohasem vártak sablonos megoldásokat, nyitottak voltak valamennyi kellően indokolt kreatív megoldásra, sőt, kifejezetten céljuk volt az ilyen jellegű egyéni megoldások ösztönzése. Ezáltal a gyerekeknek nem csupán a tudása gyarapodott, de kommunikációs képességeik is. Gyakorlatra tettek szert az érvelésben, a kulturált vitában. Hálás vagyok azért, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy fiam megőrizhette, kibontakoztathatta sokoldalúságát, fejleszthette kreativitását, nyitott, kíváncsi, érzékeny, másokra is odafigyelő ember maradhatott. (Andrea)

 

Lányunk három éve jár logikatanfolyamra, s annyira élvezi, hogy még a szombat délelőttjét is hajlandó feláldozni ennek érdekében. Tanfolyam után nagy izgalommal adja fel nekem a logisztorikat, s kíváncsian várja a megoldási próbálkozásaimat – én is nagyon élvezem 🙂 . A csúcs a nyári logika tábor, amiről annyi jót és szépet mesélt, hogy amint lehetett, már az öccse is csatlakozni akart hozzá. Így ezen a nyáron már mindketten táboroznak is. (Miklós)

 

Dávid évek óta jár a tanfolyamra és a táborba is, mindig nagy örömmel vesz részt a foglalkozásokon, traumaként éli meg, ha betegség vagy esetleges más program miatt egyet is ki kell hagynia. Az elmúlt években a gondolkodása elképesztően sokat fejlődött, komoly versenyeredményeket ért el – biztos vagyok benne, hogy ehhez a logika tanfolyam is hozzájárult. (György)

 

Mindhárom – mostanra már felnőtt korba ért – gyerekem járt az évközbeni LogIQa foglalkozásokra és a nyári táborokba, és ez is segítette őket abban, hogy éles eszű, okos felnőtteké váljanak. A foglalkozások játékosak, változatosak, mégsem fárasztják a gyerekeket, sőt, mindenkinek sikerélményt adnak, mert nem a versengésen van a hangsúly, hanem a felfedezés örömén. Csak azt sajnálom, hogy az én gyerekkoromban még nem volt ilyen… (Frigyes)

 

Logiqásnak lenni, lányaim elmondása szerint izgalmas kihívást jelent. Ahogy szülőként látom, a LogIQa tábornak és ezzel karöltve a tanfolyamnak sikerült egyensúlyt találni a szórakozás és a fejlődés között. A gyerekek lelkesen, elfáradva, de rengeteg élménnyel és tanultakkal térnek haza nyáron, mintha kicserélték volna őket. Örülök, hogy rátaláltunk erre, és mindenkinek csak ajánlani tudom. (Dóra)

 

Mindkét gyermekem évekig járt tanfolyamra, illetve rendszeresen járt-jár táborba is. Fantasztikus programok vannak, mindez kizökkenti és megmozgatja a mai digitális világban is gyermekeinket, akik olyan jól érzik magukat, hogy nem is nagyon hiányolják a kütyüiket.

Ezért nem is kérdés: logIQs, hogy idén is megyünk táborba… azaz immár sajnos csak a kisebbik fiam – ugyanis a nagyobbik, nagy bánatára, már kiöregedett. Kívánjuk, hogy sok-sok gyermeknek legyen lehetősége megismerni a “logIQa élményt”, hogy ők is büszkén csatlakozhassanak a logIQások népes táborához! (Mariann)

 

Idén nyolcadik éve már, hogy a gyerekeim a logika tanfolyamra és a táborba járnak. Nagyon szeretik a tábori közösséget, a jó fej tanárokat, és a változatos, gondolkodtató vagy éppen vicces feladatokat. A logikatábor az egyik legjobban várt hetük a nyáron. (Helga)

 

Máté élete első LogIQa táborából hazatérve a következőt mondta: jövőre is megyek, ez nem kérdés. (Eszter)

 

Az évközbeni sok tanulás és feladat mellett a gyerekeim mindig epekedve várták a logika szakkört. Azt az órát a héten, ahol önfeledt gyerekként játszhattak, rejtvényeket fejthettek meg, izgalmas feladványokat oldhattak meg együtt. Mindeközben pedig észrevétlenül gondolkodásuk, problémamegoldó képességük is csiszolódott, fejlődött. Az első évben még bizonytalankodva vágtunk bele a nyári táborba, de hazaérve egyértelművé vált, hogy a Logikatábor ezentúl a nyár elengedhetetlen része lesz. Legkisebb gyermekünk évek óta azt várja már, hogy végre ő is elérje a bűvös kort és Logikatáborba mehessen. Jövőre már mindhárman mennek! 🙂 (Petra)

 

A logikatanfolyam foglalkozásait szívesen látogatják fiaim, az egyikük, hogy kiélhesse kreativitását, és találékonyságát, amire a tanóra nem mindig ad lehetőséget; a másikuk pedig mert szeret rácsodálkozni egészen új nézőpontokra és megközelítésekre, ezáltal saját látókörét is szélesítve.

Egyik gyermekemnek mozgásra, szabadságra van szüksége, a másik imádja a versenyt és a kihívást, a tábort mindkettő szereti, mert az arányokat maguk választhatják. (Boglárka)

 

Kisfiam az osztálytársaitól hallott a logika tanfolyamról, egy év múlva pedig a testvére is csatlakozott hozzá. A gyerekek nagyon szeretik az érdekes, játékos feladatokat. Kevés olyan program van, ami miatt hajlandóak lennének a lemondani a foglalkozásokról. (Ágnes)

 

Lányom harmadikosként a logikát először csak mint érdekes időtöltést próbálta ki, tetszettek neki a csavaros történetek, a feladványok, és a legügyesebbnek járó kis ajándékok, ezért elhatározta, hogy a táborba is elmegy. Hatalmas lelkesedéssel jött haza, először azt gondoltuk, hogy azért, mert ez volt élete első „ottalvós” tábora. De dőlt belőle a szó, vette elő az ajándékokat, jó volt tudni, hogy a hete jó társaságban, értelmes gyerekek és emberek közt telt.

A legjobb barátait a táborban ismerte meg. Annak ellenére, hogy nem mindannyian egy iskolába járnak, rendszeresen találkoznak, értelmes és nem túl értelmes programokat csinálnak maguknak. Kedves, intelligens gyerekek, örülök, hogy a lányomnak ilyen barátai vannak. A nyarunk tervezése 10 évig úgy kezdődött, hogy “mikor is van a logika?” és ahhoz képest mentünk nyaralni, más táborokba.

Meglep és megmosolyogtat, ha hallgatom, hogy a 17 éves, két méter magas fiúk és lányok arról beszélgetnek, hogy a skandival kezdték, mert az volt a legkönnyebb… (Zsuzsanna)

 

Nálunk a logika nagy népszerűségnek örvend. A két nagyobbik testvér a kishúgukat is beszervezte, aki nagy örömmel és nem kis izgalommal csatlakozott a csapathoz. A gyerekek élvezik azt, hogy játszva, jó hangulatban és jó társaságban rejtvényeken dolgozhatnak, ahol a feladatok több tudományterület határmezsgyéjén mozognak. Hasznos kiegészítői a versenyekre való felkészülésnek is. (Éva)

 

Nagy öröm volt számomra, hogy Andris több éven keresztül logika tanfolyamra járt. Rengeteget fejlődött a gondolkodása, a logikai készségeket fejlesztő feladatok és történetek egyszerre voltak szórakoztatók és elgondolkodtatók, az összefüggések alkalmazásával hozzásegítették a gyerekeket a felfedezés öröméhez, sikerélményhez. Humor és könnyedség jellemezte az órákat, miközben valójában komoly munka folyt. Ösztönző hatással volt Andrisra a hasonló érdeklődésű gyerekek társasága, az apró ajándékok és az évenkénti tesztek. (Annamária)

 

Szabadon gondolkozhattak, olyan különböző feladatok voltak, ahol egyenként mindenki érvényesülni tudott. Soha nem unatkoztak, a táborban is jobbnál jobb programok váltották egymást: forgószínpados foglalkozások, méta, bobozás, íjászat, táblásjáték-versenyek. Áldozatos munkájukért ezúton is ezer köszönet! (Enikő)

 

„Anya, nem érted? A LogIQa az, amikor okos gyerekek csupa jó dolgot csinálnak együtt.” 

„Anya, anya, spóroltam a családnak 18 600 Forintot, mert nekem volt a legtöbb pontom LogIQán!”

„Anya értsd meg, hogy annyi fociedzésre megyek amennyi lesz!” „Értem, akkor idén nem mész LogIQára?” „Úgy értettem, hogy LogIQára megyek és a többi napon foci edzésre.”

A tanév közben a hét minden napján beül az autóba, köszön és kérdezem, történt valami érdekes? Nem semmi. Valami fontos? Nem semmi… Majd rendszerint eljutunk a „nem tudom mi volt az ebéd”-ig. A hét egyetlen napja azonban néhány éve kivétel. Ilyenkor jókedvűen bepattan a hátsó ülésre, és megállás nélkül dől belőle a szó és hazáig nem hagyja abba, s csak mondja, csak mondja a taktikát, ami elsőre nem volt elég jó, és akkor ki kellett találni, de nehéz volt és végül kétszer sikerült…, emlékezett rá, hogy múltkor azt válaszolta, és megpróbálta, és sikerült…, többször is meg lehetett próbálni, és sikerült… és mindig minden sikerült.

A LogIQa az a hely, ahol minden sikerül, és ha nem, az sem gond, mert a játék maga az öröm. (Erika)

 

Ha a LogIQa csapatra gondolok, akkor a jó értelemben vett „függőség” jut az eszembe. A lányom első táborból való hazaérkezését követően éreztem először, hogy megtalálta azt a tábort, csapatot, ahol 100 százalékosan otthon érzi magát. Így egy dolog sose kérdőjeleződik meg: oda menni fog!

Legjobban egy hétéves gyermekszáj adja vissza, hogy mit jelent a nagylányomnak a logIQás csapathoz tartozni, így Anna-Sára húgát idézem: „Tudom, hogy a tesóm szívéhez van kötve a logikatábor.” (Rita)

 

Lilla és Andris számára ez volt a várva várt hétvégi program, még a szombati sokáig alvást is zokszó nélkül feláldozták érte! Szinte mindig feldobva, csillogó szemmel jöttek haza, tele izgalommal, élménnyel. A gimnáziumi felvételinél is olyannyira szükséges komplex gondolkodást, és a „másként látást” a foglalkozáson játékosan elsajátították, ami a felvételin – mindenfajta egyéb felkészítés nélkül – nálunk szuperul bejött, az Eötvös gimnáziumba mindketten nagyon lazán felvételt nyertek, azóta is kitűnően veszik az akadályokat. (Krisztina)