Ajánljuk

Mensa HungarIQa

Mensa HungarIQa Egyesület a – már több mint 150 országban, világszerte több százezer taggal működő – Nemzetközi Mensa magyarországi szervezete, melynek egyik, alapszabályban kitűzött célja az intelligenciának mint értéknek a tudatosítása. Az 1993-ban alapított magyar tagozatnak jelenleg több mint 1000 tagja van.


 

gondola

Gondola program

A Pósa Lajos Széchenyi- és Prima-díjas matematikai tehetséggondozó fémjelezte, A Gondolkodás Öröme Alapítvány hátrányos helyzetű diákokat segítő programja, amely a bátonyterenyei és lucfalvai diákokkal foglalkozik. (Facebook-oldal)


 

logifacesLogiFaces

Egy magyar fejlesztésű, modern kivitelezésű kirakójáték, amely nem csak a szemet gyönyörködteti, de az agyat is megmozgatja. A játék része a Játékos logika tanfolyam tananyagának és a Logikatábor játékkészletének.


 

mindcrimeMindCrime

A MindCrime Budapest egy szabadulószoba, amely megoldásához logikai feladatok, játékok, eszközök, összefüggések megoldásán keresztül vezet az út. A MindCrime Budapest a Logikatábor állandó támogatója. (ez a felvétel is ott készült)


 

csodabogárCsodabogár

A Csodabogár a Duna TV hetente jelentkező, tehetségeket bemutató műsora. A logikatanfolyamról is volt már adás, és két tanítványunk is bemutatkozhatott.


 

 

Uroš Petrović könyvei

A már magyarul is megjelent, a TIMP Kiadó által forgalmazott könyvecskéket Uroš Petrović, a szerb Mensa elnöke írta, s fordítását a magyar Mensa egyik tagja lektorálta. A könyvek agyafúrt fejtörőket, történeteket tartalmaznak, a szerző saját bevallása szerint olyanokat, amilyeneket gyerekkorában ő maga is szeretett volna olvasni.


 

 

kedvencwebaruhaz_84x84Magyarország kedvenc rejtvényei

A kedvenc rejtvényújságok a nyári logikatábor rejtvénybeszállítói. Skandináv, sudoku, olasz módra és még sok más.