Indul a Játékos logika tanfolyam – távoktatásban!

Részletes szülői tájékoztató a bejegyzés alján .pdf-ben

Kedves Diákok és Szülők!

Mivel az iskolákban – a kontaktusok minimalizálása és a működési biztonság növelése érdekében – minden külső foglalkozás szünetel, a Játékos logika tanfolyam ismét távoktatás módba kapcsol, pontosabban, már eleve így indul el. Úgy gondoljuk ugyanis, jó volna, ha a szaktárgyi feladatok mellett továbbra se hiányoznának a gondolkodtató, agytornáztató rejtvények. Ez azt jelenti, hogy hétről hétre egy feladatsort küldünk ki a szokásos feladványainkból összeállítva.

Tudjuk, hogy a feladatlap nem online és nem interaktív. Foglalkozásainkon sem használunk „kütyüket”, próbálunk az analóg, kézzel fogható világban maradni (nem tagadva a digitális jártasság előnyeit és fontosságát). Azt gondoljuk – és ez a tanfolyamokon is hitvallásunk –, hogy a gyerekek elég sok időt töltenek az eszközökkel, nem baj, ha van olyan foglalkozás, amikor erre nem kerül sor.

A feladatsor megoldásait (akár kézzel egy papírra leírva) befotózva várjuk vissza minden héten vasárnap estig (e-mailben vagy akár Messenger-üzenetben).

Aki minden (vagy majdnem minden) feladatsort visszaküld, eredménytől függetlenül a félév végén egy csokiválogatást kap.

A feladatsorok eredménye alapján zajlik ezúttal is a pontverseny, ennek megfelelően a legjobb tanfolyami diákok szokásosan táblacsoki- és könyvjutalmat kapnak. Az előző félévi legjobb diákok ezúttal is ingyen vehetnek részt a kurzuson.

Ezúttal három szintű feladatsort állítunk össze: kezdő, haladó és mester szintű diákjainknak.

Minden szerdán logisztori 18 órától az alsósoknak és 18.30-tól a felsősöknek LogIQa Live a Facebookon, a LogIQa Stúdió oldalán (regisztráció nélkül is (vissza)nézhető)!

Célunk volt az, hogy a szülőket minél kevésbé terheljük, azaz csak a feladatlap eljuttatása (kinyomtatás, vagy akár képernyőn megmutatás) és a megoldások visszajuttatása (befotózás) a feladatuk. De ha a gyermeknek van e-mailcíme (vagy Messenger-fiókja), közvetlenül is kaphatja és visszaküldheti a feladatlapokat. Köszönjük együttműködésüket.

Viszont várjuk (régi-)új diákok csatlakozását is, akik eddig csak megváltozó időbeosztásuk miatt nem tudták beiktatni a logikát a heti órarendjükbe.

Mindenkinek gondolkodásban gazdag, vírusmentes heteket kívánunk!

Ahogy a hagyományos tanfolyamokat, a távoktatást, és a feladatlapot is természetesen ki lehet próbálni egyszer ingyen is.

Részletes szülői tájékoztató itt

Az utolsó, 12.  feladatsort a december 7-ei héten küldöm, az utolsó LogIQa Live december 16-án lesz. Az őszi szünetben, az október 26-ai héten nem lesz feladatsor.