„Anya, nem érted? A LogIQa az, amikor okos gyerekek csupa jó dolgot csinálnak együtt.”

3-4véleményKedves Szülők!

A nyár folyamán leghűségesebb diákjaink szüleit megkértük, hogy mondják el véleményüket, visszajelzésüket tevékenységünkről. Igen nagy számú válasz érkezett, amelyeket szerkesztett formában feltettünk az új “Rólunk mondták” rovatunkba. Köszönjük a sok kedves sort és emléket, amit leírtak. Alább párből idézünk, kedvcsinálónak: (természetesen a bejegyzés címe is egy idézet)

 

A legjobb barátait a táborban ismerte meg. Annak ellenére, hogy nem mindannyian egy iskolába járnak, rendszeresen találkoznak, értelmes és nem túl értelmes programokat csinálnak maguknak. Kedves, intelligens gyerekek, örülök, hogy a lányomnak ilyen barátai vannak. A nyarunk tervezése 10 évig úgy kezdődött, hogy “mikor is van a logika?” és ahhoz képest mentünk nyaralni, más táborokba.

Meglep és megmosolyogtat, ha hallgatom, hogy a 17 éves, két méter magas fiúk és lányok arról beszélgetnek, hogy a skandival kezdték, mert az volt a legkönnyebb…

Tomi évek óta ragaszkodik a kedd délutáni elfoglaltságához. A suliban is jó hasznát vette a logikán megismert feladatoknak, az osztálytársain is „tesztelt” néhány játékot; nem mellesleg a családot is gyakran szórakoztatja (meg gyötri 🙂 ) a logisztorikkal.

 

Legjobban egy hétéves gyermekszáj adja vissza, hogy mit jelent a nagylányomnak a logIQás csapathoz tartozni, így Anna-Sára húgát idézem: „Tudom, hogy a tesóm szívéhez van kötve a logikatábor.”

 

Sajnos egyre kevesebb olyan hely van, ahol józan életszemlélettel teli, igényes és barátságos közegben lehetnek gyermekeink, miközben fejlődnek is. Szerintem a LogIQa-programok ezt nyújtják! Az idő nagy luxus, elpocsékolni gyermekeink idejét pedig pazarlás. A szabadidő értelmes eltöltése, az okosan és másként gondolkodni tudás hasznos képessége óriási lehetőség gyermekeink számára – ráadásul közben életre szóló nagy barátságok is születnek. A legjobb szívvel ajánlom mindenkinek, de előre szólok, hogy függőséget okozhat :).

 

Legkisebb gyermekünk évek óta azt várja már, hogy végre ő is elérje a bűvös kort és Logikatáborba mehessen. Jövőre már mindhárman mennek! 🙂

 

A tanév közben a hét minden napján beül az autóba, köszön és kérdezem, történt valami érdekes? Nem semmi. Valami fontos? Nem semmi… Majd rendszerint eljutunk a „nem tudom mi volt az ebéd”-ig. A hét egyetlen napja azonban néhány éve kivétel. Ilyenkor jókedvűen bepattan a hátsó ülésre, és megállás nélkül dől belőle a szó és hazáig nem hagyja abba, s csak mondja, csak mondja a taktikát, ami elsőre nem volt elég jó, és akkor ki kellett találni, de nehéz volt és végül kétszer sikerült…, emlékezett rá, hogy múltkor azt válaszolta, és megpróbálta, és sikerült…, többször is meg lehetett próbálni, és sikerült… és mindig minden sikerült.

A LogIQa az a hely, ahol minden sikerül, és ha nem, az sem gond, mert a játék maga az öröm.