Folytatódik a Játékos logika távoktatás!

Kedves Diák és Szülő!

(jelentkezési űrlap és részletes tájékoztató .pdf-ben a bejegyzés alján)

A Játékos logika jelenléti formában Balatonfüreden (az Eötvösben), Balatoncsicsón és Zánkán érhető el. Az ország más településein élőknek ajánljuk távoktatásunkat. (Nyári programnak pedig ajánljuk visegrádi ottalvós és balatoni napközis táborunkat.)

Kreativitás- és gondolkodásfejlesztés otthonról? Agytornáztató feladatok rugalmas időbeosztással? Tehetséggondozás utazás és helyszíni kötöttségek nélkül? Igen, ismét indul a Játékos logika tanfolyam távoktatásban.

A február 26-ai héten indul a Játékos logika tanfolyam távoktatásos formában. Továbbra is a gondolkodás- és kreativitásfejlesztés, az agyműves feladatok, rejtvények lesznek fókuszban, azok a feladatok, amikhez nem elég a kitaposott ösvényen haladni, rá kell jönni a trükkre, a csavarra.

Hétről hétre egy feladatsort fogunk kiküldeni a szokásos feladványainkból összeállítva (nyelvi, számolós, bütykölős-építős stb.). Tudjuk, hogy a feladatlap nem online és nem interaktív. Jelenléti foglalkozásainkon sem használunk „kütyüket”, próbálunk az analóg, kézzel fogható világban maradni (nem tagadva a digitális jártasság előnyeit és fontosságát). Azt gondoljuk – és ez a tanfolyamokon is hitvallásunk –, hogy a gyerekek elég sok időt töltenek az eszközökkel, nem baj, ha van olyan foglalkozás, amikor erre nem kerül sor.

A feladatsor megoldásait várjuk vissza (akár befotózva, akár csak egy lapra írva, akár a pdf-ben megjegyzésként stb.) minden héten vasárnap estig (e-mailben vagy akár Messenger-üzenetben). Aki minden (vagy majdnem minden) feladatsort visszaküld, eredménytől függetlenül a félév végén egy csokiválogatást kap.

A feladatsorok eredménye alapján zajlik a pontverseny, ennek megfelelően a legjobb tanfolyami diákok szokásosan táblacsoki- és könyvjutalmat kapnak. Az előző félévi legjobb diákok ezúttal is ingyen vehetnek részt a kurzuson.

Korosztálytól függően háromszintű feladatsort állítunk össze: kezdő, haladó és mester szintű.

Minden szerdán megoldásmegbeszélés, játék és logisztori 18 órától az alsósoknak és 18.30-tól a felsősöknek Zoom-beszélgetés keretében. (a kurzusban való részvételnek nem feltétele a Zoom-beszélgetéshez való csatlakozás. A beszélgetés linken keresztül visszanézhető)

Az utolsó, 12.  feladatsort a május 20-ai héten küldöm, az utolsó zoomos LogIQa Live május 29-én lesz. A tavaszi szünetben nem lesz feladatsor.

Célunk volt az, hogy a szülőket minél kevésbé terheljük, azaz csak a feladatlap eljuttatása (kinyomtatás, vagy akár képernyőn megmutatás) és a megoldások visszajuttatása (befotózás) a feladatuk. De ha a gyermeknek van e-mailcíme (vagy Messenger-fiókja), közvetlenül is kaphatja és visszaküldheti a feladatlapokat. Köszönjük együttműködésüket.

Egy hatalkalmas kurzus ára 11.000 Ft. Egy félévben két kurzust tartunk.

Ahogy a hagyományos tanfolyamokat, a távoktatást, és a feladatlapot is természetesen ki lehet próbálni egyszer ingyen.

Várjuk (régi-)új diákok csatlakozását is.

Mindenkinek gondolkodásban gazdag heteket és jó egészséget kívánunk!

Részletes szülői tájékoztató innen tölthető le.

 

Jelentkezési lap:

(a jelentkezési lapot csak az új jelentkezőknek kell kitölteni)