FRISSÍTVE – Játékos logika tanfolyam – indul a virtuális kurzus!

Részletes szülői tájékoztató a bejegyzés alján pdf-ben

Kedves Diákok és Szülők!

A tantermi foglalkozások felfüggesztése után a március 16-ai héttől – a várható hosszú iskolabezárásokra tekintettel – a Játékos logika tanfolyam távoktatás módba kapcsol, ugyanis úgy gondoljuk, jó volna, ha a szaktárgyi feladatok mellett továbbra se hiányoznának a gondolkodtató, agytornáztató rejtvények. Ez azt jelenti, hogy hétről hétre egy feladatsort küldünk ki a szokásos feladványainkból összeállítva.

Tudjuk, hogy a feladatlap nem online és nem interaktív. Foglalkozásainkon sem használunk „kütyüket”, próbálunk az analóg, kézzel fogható világban maradni (nem tagadva a digitális jártasság előnyeit és fontosságát). Azt gondoljuk – és ez a tanfolyamokon is hitvallásunk –, hogy a gyerekek elég sok időt töltenek az eszközökkel, nem baj, ha van olyan foglalkozás, amikor erre nem kerül sor.

A feladatsor megoldásait (akár kézzel egy papírra leírva) befotózva várjuk vissza minden héten vasárnap estig (e-mailben vagy akár Messenger-üzenetben).

Aki minden feladatsort visszaküld, eredménytől függetlenül az év végén egy csokiválogatást kap.

A feladatsorok eredménye beleszámít a tanfolyami pontversenybe, ennek megfelelően a legjobb tanfolyami diákok szokásosan táblacsoki- és könyvjutalmat kapnak.

Minden szerdán logisztori 18 órától az alsósoknak és 18.30-tól a felsősöknek LogIQa Live a Facebookon, a LogIQa Stúdió oldalán (regisztráció nélkül is (vissza)nézhető)!

Célunk volt az, hogy a szülőket minél kevésbé terheljük, azaz csak a feladatlap eljuttatása (kinyomtatás, vagy akár képernyőn megmutatás) és a megoldások visszajuttatása (befotózás) a feladatuk. Köszönjük együttműködésüket.

Viszont várjuk (régi-)új diákok csatlakozását is, akik eddig csak megváltozó időbeosztásuk miatt nem tudták beiktatni a logikát a heti órarendjükbe.

Mindenkinek gondolkodásban gazdag, vírusmentes heteket kívánunk!

Részletes szülői tájékoztató itt