Tábor

(információk a következő ottalvós logikatáborról itt, a napközis logikahétről itt, a 2024-as tábori menüpontokban találhatók)

Logikatábor (Visegrád, ottalvós)

Minden nyáron, augusztus második hetében megrendezzük egyhetes tehetséggondozó táborunkat a festői – az UNESCO által bioszféra-rezervátummá nyilvánított – Visegrád-Mogyoróhegyen, az Erdei Művelődési Ház mellett. A táborban délelőttönként a tanfolyamokon is megismert foglalkozások folynak, délutánonként pedig más jellegű – évről évre változó programokat – tartunk. Természetesen vannak kihagyhatatlan, minden évben visszatérő favoritok, mint például a számháború, a bobozás, a Fellegvár meglátogatása, íjászat, táblásjáték-bajnokságok, rejtvényfejtő verseny – csak hogy néhányat említsünk.

A szellemi próbatételek mellett fontosnak tartjuk a gyerekek fizikai energiájának lekötését is, ezért a délelőtti forgószínpad-rendszerű foglalkozásokon az egyik helyszínen mindig métáznak.

Délutánonként másfajta ügyességet igénylő programokat szervezünk, ekkor kapnak helyt a táblásjáték-bajnokságok, a rejtvényfejtő verseny, a műveltségi-ügyességi vetélkedők, de a logikához lazábban kötődő gyurmaszobrászatot, vagy a papírrepülő-hajtogatást is ilyenkor tartjuk. A tábort utolsó este ki mit tud?-dal és tábortűzzel zárjuk. Ezek mellett egész héten át tartó játékok is zajlanak, mint például a tőzsde vagy a nyomozósdi, illetve tábori újság, levél vagy más kiadott feladat megírása, megrajzolása, elkészítése.

A táborban pontverseny zajlik. Az előző napi eredmény alapján minden nap (a tanfolyamról is ismert) csokiosztással indul, sőt: vasárnap délelőtt az elért végeredmény sorrendjében értékes ajándékok (többek közt játékok, társasok, sportszerek, használati tárgyak, könyvek) közül választhat mindenki. Ezen felül a hat korcsoport mindegyikének dobogós helyezettjei kedvezményt kapnak a következő évi tábor árából.

Szállás: 12 személyes faházakban, 2-4 ágyas szobákban. A házakban WC, zuhanyzó és kis hűtő is található.

A foglalkozásokat 8-10 fő felügyelő, óraadó tanár tartja, akik közül sokan a Mensa HungarIQa tagjai, s több éve aktívan részt vesznek a tábor szervezésében, lebonyolításában. Többen közülük hivatásszerűen is gyerekekkel foglalkoznak.


Zánkai LogikaHét (napközis)

Júliusban egyhetes napközis tábort tartunk a Balatonnál, Zánkán, a Káli-medence és a Nivegy-völgy kapujában, szép környezetben, nyugodt helyen. A délelőtti foglalkozások egy klasszikus balaton-felvidéki udvarban lesznek, délután pedig az árnyas, jól felszerelt zánkai községi strandot keressük fel.

A program minden nap fél 9-kor kezdődik, és 16 óráig tart, ekkorra várjuk a szülőket a zánkai strand első bejáratához. (Amennyiben valaki ezen időpontoktól eltérne, jelezze előre.)

Zánkai LogikaHét célja is tartalmas nyári szórakozást, kikapcsolódást biztosítani a gyerekek számára, egy ösztönző közegben (kiemelkedő képességű tanulók között) eltöltött hetet, ahol jó hangulatban, játékosan tanulhatnak anélkül, hogy ezt munkának éreznék. Általános, logikai gondolkodás- és kreativitásfejlesztő táborunkba elsősorban az év közbeni tanfolyamok résztvevőit várjuk, de természetesen jöhetnek a 9-14 éves korosztályba tartozó testvérek, barátok, érdeklődők is.

A LogikaHét délelőttjei a tanfolyamokról és távoktatásból megismert és ahhoz hasonló típusú feladatokkal, logikai foglalkozásokkal telnek majd (itt olyan játékok, feladatfajták kipróbálására is van mód, amelyekhez az év közbeni keretek szűkek lennének). Délutánonként pedig kihasználjuk a hely adottságait: lemegyünk a  strandra. Zánka községi strandja biztonságos, árnyas, vízimentő-szolgálat működik, évről évre elnyeri a Kék Hullám 5 csillagos értékelését. A fürdés mellett a szabadidős programokra, sportra, játékra is kiválóan alkalmas. A héten pontverseny folyik, minden nap végén csokijutalmat kapnak a gyerekek.

A foglalkozásokat 3-4 fő felügyelő, óraadó tanár tartja, akik közül sokan a Mensa HungarIQa tagjai, s több éve aktívan részt vesznek a táborok szervezésében, lebonyolításában. 

Az Általános Szerződési Feltételek és az Adatkezelési Nyilatkozatot itt találja: www.logIQa.hu/aszf